Григор Димитров ще започне днес участието си на силния турнир в Базел с награден фонд 1,915,060 евро, където в двубой от първи кръг ще се изправи срещу 17-годишния талант Александър Зверев, намиращ се в момента под №135 в световната ранглиста.

Срещата между двамата е четвърта в програмата на Централния корт, ще започне не преди 21:00 ч. българско време.

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА НА ЖИВО ТУК!

Букмейкърите напълно очаквано обявиха първата ни ракета като големия фаворит в мача с коефициент от 1.12, а победа за младия германец е оценена с 6.00. Ако Григор оправдае предварителните очаквания, ще си гарантира чек за 18,515 евро и 45 точки за световната ранглиста, които обаче няма да прибави към актива си, тъй като за да стори това, ще трябва да достигне поне до полуфиналите.

Идентична е ситуацията и в "Race to London" ранглистата, където в момента българинът заема №11 и е на цели 330 точки зад последната осма позиция, гарантираща участие на Мастърса в Лондон. За да стопи тази разлика Димитров също се нуждае от поне полуфинал в Базел, тъй като само по този начин може да прибави нови точки към актива си.

Задачата на Григор не излежда никак лесна предвид жребия на "Swiss Indoors Basel", който отреди негов съперник във втори кръг да бъде победителят от срещата между Вашек Поспишил и Ярко Ниеминен, които играят по-късно днес, а на четвъртфиналите може да срещне за втора поредна година звездата на домакините Роджър Федерер.