Президентът на Пари Сент Жермен-Насер Ал-Хелайфи разкри, че желанието на Анхел Ди Мария е било да премине, именно в редиците на френския гранд.

Припомняме, че около аржентинското крило се разрази истинска трансферна сага, която в крайна сметка бе спечелена от Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи" платиха около 84 милиона евро на Реал (Мадрид), за да притежават техничния състезател. Въпреки това, от ПСЖ са убедени, че не това е било истинското желание на играча.

Ал-Хелайфи поясни, че първото желание на Ди Мария е било да премине в парижкия клуб, но столичани така и на са пожелали да платят високата трансферна сума за латиноамериканеца.

„Ди Мария искаше да дойде в Париж, но ние не бяхме склонни да дадем толкова много пари за него. Тук изключвам дори и финансовия феърплей", заяви босът пред „Ла Паризиен".

„Не знам дали Мишел Платини иска да убие френския футбол, но финансовият феърплей е нещо много нечестно. Трудно е за разбиране. Големите клубове си остават големи, докато за малките няма възможност за развитие. Уважаваме правилата, но през октомври ще поискаме от УЕФА промяна в тях. Това спира инвеститорите, които вече предпочитат инвестиции в спортове като Формула 1", завърши катарецът.