И в ЦСКА ще бъдат предлагани акции на клуба срещу дарения. Собственикът на "сините" Тодор Батков стартира подобна инициатива сред феновете през фев­руари, като по този на­чин бяха набрани над 400 000 лева.

Новата власт на "Ар­мията", в лицето на Ивай­ло Манджуков и Милко Ге­оргиев, обмисля иденти­чен ход, който вероятно ще стартира в средата на месец май. Така собствениците ще се опитат да наберат све­жи средства за текуща­та издръжка на клуба и поне отчасти да стаби­лизират финансовото състояние, което е дос­та тежко, пише "Тема: Спорт".

Всеки желаещ да при­добие дял от ЦСКА ще има възможността да отиде в администрация та на клуба и да дари оп­ределена сума. В замяна на нея ще получи акции. Подобна идея имаше и Александър Томов, но до нейното осъществяване на практика не се стигна.

Новите собственици на "Армията" ще използ­ват даренията при пълна прозрачност, като всеки влагащ пари в клуба ще получи възможно­стта да види как се изразходват средствата му.

Очаква се в рамките на 2 сед­мици Ивайло Манджуков да обяви публично стратегия за развитието на ЦСКА при настоящата финансова ситуа­ция - без мощен инвеститор, кой­то да влага сред­ства за издръжка и същевременно да покрие старите дълго­ве.

Именно на база на тази стратегия ще се старти­ра и раздаването на ак­ции срещу дарения. От клуба ще се стараят и да информират възможно най-подробно обществе­ността за решенията си.

В момента тече дарителска кампания за набиране на средства, с кои­то да се покрият дълго­вете към НАП. Спешни за изплащане са около 1 ми­лион лева, които няма как да бъдат осигурени изця­ло от Ивайло Манджуков и Милко Георгиев. Имен­но задължения към НАП доведоха до отнемането на лиценза на ЦСКА през 2008 година.