Спартак (Плевен) продължава да е убедителен лидер с 6 точки аванс пред втория Бдин (Видин), осем кръга преди края. По всичко личи, че след 2 години пауза тимът ще се завърне при професионалистите. Момчетата на Бойко Цветков допуснаха дотук само 1 загуба и 1 равен в 18 мача, като инкасираха едва 5 гола във вратата си. Плевенчани са и с най-резултатното нападение - цели 63 попадения. Със 17 повече от втория Бдин Вд и Етър. Реално погледнато, единственият, който може да спре Спартак, е самият Спартак. До края плевенчани имат сигурни 3 точки срещу Ситомир (Никопол) и два сериозни мача - гостуване на Етър и домакинство на Бдин, кръг преди края. Ако възпитаниците на Бойко Цветков подходят така отговорно и сериозно, както досега, не би трябвало да имат проблеми да спечелят останалите мачове, а от срещите с болярите и видинчани им трябва реално 1 точка.

"Целта ни е първото място. Мисля, че нямаме оправдание да не влезем. Имаме добър точков аванс, но това не ни успокоява. Във всеки мач трябва да доказваме, че не случайно сме лидери. Очаквах по-сериозна серия от Етър, бяхме взели и необходимите мерки - засилихме конкуренцията в отбора през зимата. Нещата при нас вървят в правилна посока. Представянето ни дотук се дължи на дисциплината на футболистите, на старанието им и влагането в тренировъчния процес. И най-вече на това, че играчите нямат проблеми, мислят единствено за футбол. Нямат забавени плащания, организационно всичко е на високо ниво, за което благодарим на кмета Димитър Стойков", сподели пред "Тема Спорт" наставникът на спартаклии Бойко Цветков.

"Още отсега Спартак е готов за Б група. Плевен заслужава това. Имаме уверението на кмета и ръководството, че, ако изпълним целта - първото място, всичко с участието ни във втора дивизия ще е на нужното ниво. От нас се иска само да побеждаваме в оставащите 8 кръга. През лятото ще е нужно и подсилване на отбора, но няма да изневерим на политиката си да търсим предимно млади и перспективни футболисти, който да налагаме покрай опитните играчи. Надяваме се да може да домакинстваме на нашия си стадион в Б група. Ще има забележки относно лицензирането му, който трябва да се коригират", добавя треньорът на Спартак Пл.