Берое спечели по доста убедителен начин домакинството си на Локомотив (Пловдив), в срещата между двата тима от 20-ия кръг на „А" група.

Старозагорци се наложиха с 3:0, след попадения на Иванов, Керкар и Аясс, като ако мерникът на домакините бе по-точен, цифровото изражение на успеха им можеше да бъде и по-респектиращо.

Още в 1-ата минута Костадинов можеше да открие резултата, но Господинов спаси удара му от близка дистанция.

Натискът на беройци бе впечатляващ в началните минути на срещата, като резултатът от това не закъсня и те излязоха напред в резултата след само 8 минути игра. Точен за домакините бе Иво Иванов, който засече центриране от корнер с глава в мрежата на Локомотив.

В 14-ата минута Елиаш можеше да удвои преднината на Берое, но не успя да се разпише, останал очи в очи с вратаря на съперника. В ответната атака бе създадено и първото положение в полза на пловдивчани, но Делев не съумя да го използва, стреляйки в тялото на Макенджиев.

В 25-ата минута интригата понамаля значително, като скоростна акция на домакините бе завършена с няколко чудесни финта и гол за 2:0 от Салим Керкар.

Само 120 секунди по-късно обаче Сандански напомни за себе си, пращайки топката в страничната греда. Добавката на Делев бе неточна.

В редиците на Локо положението стана съвсем неприятно до почивката, като съставът бе принуден да осъществи и трите си налични смени, всичките заради травми на титуляри - Дяков, Траянов и Дишлиев. Вторият опита да влезе в игра и през второто полувреме, но от лекарския щаб на тима му забраниха да рискува лекомислено здравето си.

Това повлия върху представянето на отбора и през вторите 45 минути, като всичко за Локо окончателно приключи четвърт час преди края на срещата, когато първо Керкар пробва да счупи гредата на вратата, пазена от Господинов, а атака по-късно Аясс се разписа технично за оказалото се и крайно 3:0.

Така Берое вече е под номер 3 в класирането, преди някои от оставащите срещи от текущия кръг. Старозагорци разполагат с актив от 34 точки - 2 повече от преследвачите си Литекс и Локо (Сф). „Смърфовете" запазват 9-ата си позиция.

КОМЕНТАР НА МАЧА ПО МИНУТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!