Петима привърженици на ЦСКА са заплашени с над 5 години затвор. Иван Стоянов, Александър Георгиев, Иван Николов, Явор Михайлов и Иван Велчев ще бъдат съдени за тежко умишлено престъпление. През юни тази година те нападнаха и пребиха тримата банскалии - Ивайло Лалев, Григор Страков и Иван Ковачев.

Обвинителният акт на Районна прокуратура-Разлог е внесен в Районния съд преди 10 дни и се чака всеки момент да бъде насрочено делото. Привържениците ще отговарят пред закона за унищожаване на чужди недвижими вещи, в случая повреждане и унищожаване на части от три леки автомобила, които са собственост на тримата потърпевши.

Другото обвинение е за нанасяне на средна телесна повреда - деяние, извършено в условия на опасен рецидив. „Събрани са достатъчно писмени и гласни доказателства. Делото е в пет тома.

Има събрани и веществени доказателства. Разпитани са 18 свидетели, описани в приложението към обвинителния акт, както и две вещи лица”, каза шефката на прокуратурата в Разлог Ружена Кондева, цитирана от „Меридиан мач”.

Феновете на ЦСКА няколко пъти подеха инициативи в защитата на своите съмишленици. Обвиняемите са категорични, че са били умишлено предизвикани от потърпевшите. Привържениците на „армейците“ са седнали да се хранят в заведение, когато колата им е била облепена със стикери на Левски.

Видът на чисто новия автомобил на цесекарите е предизвикал тяхната ярост. Обединените фенклубове на ЦСКА обещаха безусловна подкрепа за приятелите си, които са застрашени от тежка присъда.