Председателят на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Берое Илко Русев заяви, че основният проблем на отбора е липсата на постояноство. Заралии се представят силно през сезона до момента, но нелепи загуби, като тази от Хасково и загуба на точки в други срещи попречиха на тима да е твърдо на 3-а позиция в първенството.

„Действително класирането, което заема нашия отбор в момента ни дава надеждата, че ще успеем да се класираме сред първите 6 отбора. Има още три кръга и си даваме сметка, че все още нищо не е решено, заяви Русев. - Знаем, че ще дадем всичко, което зависи от нас и ще постигнем тази цел минимум, която сме си поставили. Основният проблем, който внесе някакво сътресение в отбора бе представянето на приливи и отливи, което не ни харесва нито на нас като ръководство, нито на феновете на отбора.

„Постоянството е някакъв показател за добрата работа в клуба и за потенциала, който имаме. Не успяхме да имаме това постоянство. Това ме притеснява. Разговаряме с Петър Хубчев и треньорите и се работи в тази насока. Отборът трябва да търси максимума и да не губим точки от отбори, които са с по-слаб потенциал от отбора."

„Трудно ми е да си обясня точно на какво се дължи това непостоянство, заяви още Русев. - Специално за загубата от Хасково видях едно отпускане на отбора. Може би момчетата си мислеха, че този мач ще бъде лесен с оглед резултатите на противника. При разгромната загуба във Варна отборът игра прилично. Спрямо играта отборът не заслужаваше такъв резултат. Случват се такива неща във футбола и не винаги нещата могат да се получават.

„Що се касае до мотивацията на отбора, аз съм убеден, че ако участваме в първата шестица, няма да ни липсва мотивация. Нашите футболисти обичат да играят срещу силни отбори и да се надиграват. Имаме желание да се подсилим на някои постове. Водим разговори и смятам, че ще имаме няколко нови попълнения. Идеята е да подсилим отбора и той да е по-боеспособен през втората част на шампионата. Ние сме отбор, който не се притеснява да играе срещу всеки един от съперниците. Може да победим всеки. Показвали сме го."

„Ние още в началото на шампионата сме си говорили какво преследваме. Трябва да си гарантираме участието в първата шестица. Надявам се отборът да бъде подсилен и да има нужните качества, за да се целим по-нависоко. Не крия, че имаме амбиции да се класираме за европейките турнири, но нещата не са толкова на всяка цена. По-важното е да заслужим едно такова участие с играта, която показваме."