След днешния успех с 3:1 гейма на своя тим Черно море над шампиона Левски Сиконко президентът на черноморци Красимир Илиев разкри, че би искал след края на първенството да се проведе мач на звездите, в който съперници да бъдат неговия отбор и националния тим на България без „звездите” Матей Казийски и Пламен Константинов.

„В днешния мач момчетата се представиха много добре, за което лично искам да им благодаря. Вижда се, че след лошата серия, в която бяхме попаднали, сега тимът върви нагоре и вярвам, че добрите моменти за Черно море тепърва предстоят.

На всеки вече е ясно, че Варна е волейболен град. Неслучайно морската ни столица бе избрана за домакинствата на националите в Световната лига. Волейболът в града ни е на много високо ниво и точно затова предложих след края на шампионата да се изиграе един мач на звездите, в който обаче участие да не вземат Казийски и Константинов”, заяви след срещата президентът на варненци.

„Преди мача имахме проблеми с контузени играчи. Много се радвам, че те се върнаха точно за този мач и показаха, че са във форма. Мисля, че Левски в момента се намира в ситуацията, в която бяхме изпаднали ние и регистрирахме загуби. В пейофите всеки отбор има своите шансове, тъй като силите са много изравнени и няма очертан фаворит, както минали години”, коментира наставникът на Черно море Евгени Генчев.

„Още от първия гейм играта ни бе нервна. Мисля, че изгубихме мача в центъра, където домакините ни превъзхождаха. Днес под възможностите си се представи Теодор Богданов. Домакините играха по-добре и съвсем заслужено спечелиха.

Смятам, че ще завършим трети преди втория кръг и в пейофите ще играем срещу шестия отбор, който все още обаче не се знае кой ще бъде. В лидер на нашия тим се превръща Методи Ананиев, който смятам, че може да поведе тима отново към победи, въпреки, че все още е млад и непостоянен в изявите си”, коментира след срещата наставникът на Левски Мартин Стоев.