Отборът на Лудогорец спечели предварително смятаното за "дерби" срещу Берое, в двубоя между двата тима от 17-ия кръг на "А" група.

Разградчани надделяха на свой терен с умопомрачителното 5:0, след голове на Марселиньо, Терзиев, Кешеру и Вандерсон, разписал се на два пъти.

КОМЕНТАР ОТ МАЧА ПО МИНУТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!


Сблъсъкът се очертаваше като изключително интересен, преди началото му. "Орлите" не бяха в особено добра форма, а заралии се превърнаха в един от техните кошмари напоследък.

Лудогорец нямаше победа над съперника през календарната 2015-а година за първенство.

В трите изиграни срещи между двата отбора до момента балансът бе 1 успех за старозагорци и 2 равенства. На 25 април Берое удари шампиона с 2:0 (това е и единствената победа на тима в "А" група срещу този съперник). Последва 1:1 на "Лудогорец Арена" и 0:0 на стадиона под Аязмото.

Интересно бе, че последните две гостувания на Берое в Разград приключиха при резултат 1:1, а общият баланс между "зелените" от Разград и "зелено-белите" от Стара Загора в българския футболен елит бе 11 мача, 6 победи за Лудогорец, 1 победа за Берое, 4 равенства, голова разлика 18:6 за "орлите".

Всичко това обаче се промени днес, като домакините буквално сравниха опонента си със земята.

Разградчани удариха общо 4 греди на Берое, а им вкараха и 5 попадения, като още след края на първата част заралии вече губеха с 0:2. Това стана възможно след голове на Вандерсон и Марселиньо.

Отново Вандерсон бе точен за 3:0 след подновяването на играта, а в рамките на 5 минути - между 74-ата и 79-ата, "орлите" оформиха и крайното 5:0, след попадения на Терзиев и Кешеру.

Така Лудогорец оглави класирането, като има равен точков актив с Левски - 31, преди двубоя на "сините" от текущия кръг. Берое остава 4-ти.