Испанският национал Шави Ернандес обаяви, че той и съотборниците му са пределно мотивирани за успех в Купата на Конфедерациите. Отличието е единственото, което липсва на „Ла Фурия" и всички в лагера на иберийците са на мнение, че е време то да бъде спечелено.

Халфът на Барселона  допълни, че конкуренцията в тази международна надпревара е изключително голяма, но изрази надежда, че испанците отново ще доминират над всички.

Припомняме, че преди 4 години в ЮАР, Испания изненадващо отпадна на полуфиналите в същото състезание, когато европейските шампиони бяха победени от САЩ с 0:2.

„Това може би е последната Kупа на конфедерациите, в която играем поради възрастта, и трябва да спечелим този голям трофей", каза Чави.

„Ние не сме разстроени от това, което стана преди четири години в Южна Африка. Искаме да спечелим титлата, която липсва на Испания и на нашата генерация", допълни той.

„Предстои ни тежък мач с Уругвай. В този отбор играят някои от най-добрите футболисти в света, така че очаквам изключително зрелище. Дано надделеем над Единсон Кавани и компания", бяха финалните думи на Ернандес.