Опитът на Люис Хамилтън в шампионатни битки не притеснява съотборника му Нико Розберг.

Двамата пилоти на Мерцедес водят двубой в тазгодишното първенство на Формула 1. Германецът не смята, че опитът на Хамилтън ще реши изхода на тази борба. Той има аванс от 22 точки преди Гран при на Сингапур. Битката ще се ожесточи в последните стартове, особено след разправиите заради удара между двамата пилоти на Спа. Розберг споделя, че опитът на Хамилтън наистина може да е предимство, но не смята, че ще е достатъчен, за да наклони везните към съперника му.

"Не ме притеснява. Фактът, че има повече изживявания в този аспект може да му помогне, да. Но аз не изпитвам тревога заради това. Фокусиран съм върху собствените си неща. Люис е силен състезател, има както силни страни, така и слаби, но аз оставам концентриран върху това да си свърша работата с отбора и да извлека максимума. В момента се радвам на всичко повече от когато и да било, защото отивам на състезанията с мисълта, че има автомобил, който ми позволява да съм на полпозишън, да побеждавам. Това е изключително изживяване. Имаме увереността, че автомобилът ни ще доминира във всеки старт. И това увеличава удовлетворението. На Монца всичко, за което мислех, бе да се постарая да спечеля: да направя добра квалификация, силен старт и всичко останало. Не стана така и сега гледам напред към Сингапур. Ще изляза на трасето оптимистично настроен, с идеята за победа, а не само да взема някакви точки", обясни Розберг.

Хамилтън на два пъти участва в битка за титлата във Формула 1. В дебютния му сезон - 2007 г. - с тогавашния му съотборник в Макларън Фернандо Алонсо си поделиха втора позиция и загубиха от Кими Райконен с една-единствена точка разлика: 110 за финландеца срещу по 109 за Люис и испанеца.

През 2008-ма англичанинът спечели короната по може би възможно най-трудния начин: изпреварвайки Тимо Глок в последния завой на последната обиколка от финалната Гран при, за да заеме нужното му пето място. Тогава Хамилтън приключва сезона с 98 точки, а Фелипе Маса остава с 97.