Финалистката от Уимбълдън и поставена под № 9 в схемата Гарбине Мугуруса отпадна във втория кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. Тя беше сразена от представителката на Великобритания Джоана Конта с 6:7(4), 7:6(4), 2:6. Мачът продължи 3 часа и 23 минути и  влезе в историята като най-дългия в женския тенис след въвеждането на тайбрека преди 45 години.

Първият сет се реши след тайбрек, като преди това Мугуруса и Конта си размениха по един пробив. Във втората част ситуацията бе подобна - отново размяна на пробиви, след което обаче в тайбрека испанката взе инициативата и изравни резултата в частите. В решаващия сет Конта осъществи два брейка - за 1:0 и 3:0, което бе повече от достатъчно за успеха й.

Така 24-годишната тенисистка, която играе с "уайлд кард", ще се изправи в третия кръг срещу Андреа Петкович. Германката записа успех с 6:3 7:6(4) над рускинята Елена Веснина.

Поставената под номер 2 в основната схема Симона Халеп се класира за третия кръг след като надделя с 6:3, 6:4 срещу Катерина Бондаренко (Украйна). Мачът продължи 77 минути, а в следващата фаза в Ню Йорк румънката ще мери сили с Шелби Роджърс или Куруми Нара.

23-годишната Халеп започна добре срещата с ранен пробив срещу 104-ата в ранглистата Бондаренко. Вместо да запази предината си обаче румънката се пропука за 2:2. Все пак световната номер 2 показа мобилизация, осъществи нов пробив за 3:2, а след това и за 6:3, с което затвори първата част. Във втория сет липсваше такава размяна на брейкове. Силите бяха изравнени и нито една от двете състезателки не стигаше до брейкпойнт. При 5:4 Халеп нанесе своя удар и с пробив на нула сложи край на спора. Това бе първи официален двубой между двете тенисистки. Любопитното е, че 29-годишната Бондаренко се завърна в тура през 2014-а, след като роди дъщеря.

Финалистката от 2012-а и 2013-а година на US Open Каролине Вожняцки отпадна във втория кръг на тазгодишното издание на надпреварата. Четвъртата в схемата датчанка загуби от № 149 в света Петра Цетковска от Чехия с 4:6, 7:5, 6:7(1).  Датчанката опита да направи пълен обрат, след като изоставаше със сет и 1:4 във втория, но в крайна сметка 30-годишната чехкиня нямаше какво да губи и стигна до победата. В следващия кръг чехкинята ще играе срещу Флавия Пенета от Италия.

Друга чешка тенисистка - Петра Квитова, предоля втория кръг, след като се наложи над Никол Гибс от Съединените щати с 6:3, 6:4. Така в третия кръг поставената под №4 Квитова ще се изправи срещу Анна Шмидлова от Словакия.

Така вече 6 от първите 10 поставени в тазгодишното идание на US Open напуснаха надпреварата още лед втория кръг.