Южени Бушар коментира старта си на US Open, както и сезона до момента.

„Последните няколко месеца ме научиха, че пътят към успеха невинаги е лек и сочи само нагоре, както беше миналият ми сезон. Щастлива съм от успехите си през 2014-а, но като всички и аз трябва да се трудя здраво", коментира тенисистката.

В първия кръг на US Open канадката мина през Алисън Риск с 6:4, 6:3 за едва третата си победа в последните 10 мача.

„Помогна ми, че знаех, че имам добър баланс срещу нея, но всеки двубой е различен, а тя не е лесна съперничка - отчете Бушар. - Трябваше да поработя здраво. Беше труден мач и двата сета продължиха дълго." Следващото препятствие на 25-ата в схемата е Полона Херцог. „Победата над Риск означава много за мен и ще се опитам да не гледам твърде напред, а просто да запазя нивото за следващата си среща, където също трябва да се представя на ниво.

Сега се чувствам по-вдъхновена, мотивирана и уверена от миналата седмица. Публиката и атмосферата в Ню Йорк ми помагат за това. През този сезон специалистите много бързо започнаха да се нахвърлят върху мен. Не ми е лесно, но съм се научила, че медиите винаги се опитват да изкарат някаква новина. Все пак не смятам, че заслужавах доста от нещата".