Член на надзорния съвет на Левски-Бранимир Ботев бе специален гост в предаването „Зона Спорт" по Ринг БГ. Юристът потвърди, че нещата в клуба са ясни и прозрачни. Ботев разкри, че столичани се опитват да копират модела за финансиране на австрийския Рапид (Виена), който се радва на повече от 50 спонсори. За управленецът не е никакъв проблем, че  „Виваком"  дава пари и на големите конкуренти от Лудогорец.

Мисля, че всеки един от колегите в Надзорния съвет признава класата на Христо Стоичков. И аз съм го освирквал на мачове с ЦСКА, но винаги съм го подкрепял като българин. Един Стоичков никога не би могъл да изпъкне, ако ги нямаше велики състезатели като Балъков и Лечков. Гунди е икона. Аз съм щастлив, че съм от хората, които са се докосвали до магията на Гунди. По онова време нямахме много възможности да имаме свои идоли. От тази гледна точка мога само да съжалявам, че явление като Георги Аспарухов не се роди във временната, когато можеше да играе за големи европейски грандове. Стоичков пък имаше уникалния шанс да попадне в Бареселона. Йохан Кройф полира таланта на Стоичков".

В момента Левски е една витрина за това как трябва да се контролира един клуб. Имаме колективно виждане и мислене. Не е моя работа да  коментирам спортно-техническата част на нещата. Иво Тонев си върши брилянтно работата. Аз мога да бъда полезен в рамките на законодателството.  Решението да обжалваме в Лозана го взехме единодушно по време заседанието на Надзорния съвет. Направихме нещата по феърплей. Не знам какви са мотивите на БФС за отказ от арбитражно споразумение. Свикването на един конгрес няма да оправи българския футбол. Няма нищо по-добро от това, най-авторитетният международен орган -КАС да се произнесе по казуса. Има прецедент от изминалата година, когато в румъния се върнаха едни точки на Тимишоара и така бе пренаредено цялото първенство. Като управник обаче съм несъгласен да се дава предимство на един отбор спрямо други".

„Безумно е отбори от класата на ЦСКА, Литекс и Локо (Сф) да са извън „А" група.  Това са отборите двигатели в българския шампионат, когато стесняваш тази база е нормално общото качество да пада. Нека оставим това на футболния съюз. Дано професионализмът там надделее".

„В Левски има няколко акционери. Ние сме единственият тим, където няма един доминиращ акционер. Колективните решения, които се взимат са факт след дълго отсъждане. Щом „Виваком" иска да помага на Левски, значи вършим добре работата си. Как така „Газпром" е спонсор на различно отбори? Няма нищо лошо, че помагат и на Лудогорец. Това си е тяхна фирмена политика".

Нещата в Левски са съвсем ясни и прозрачни. Част от народопсихологията на българина е -теорията на конспирацията. 11 500 евро е най-високата заплата в Левски. Никой не е накарал Тодор Батков да се откаже от Левски. Човекът живееше с мисълта за клуба. Спонсорите никой не ни ги е изпращал. Ние сме отборът с най-много  фенове в България! С мъка, стъпка по стъпка, нещата на „Герена" се случват. Ако имахме пари както казвате вие, стадионът вече да беше заприличал на „Уембли". Ще следваме примера на Рапид (Виена). Австрийците имат над 50 спонсори, които осигуряват сериозен бюджет за клуба".