ЦСКА няма да изпусне Косоко, заяви пред "Стандарт" изпълнителният шеф на клуба Александър Тодоров. Договорът на голмайстора от последното вечно дерби изтича на 30 май, но преговорите за продължаването му с две години вече са на приключване.

"Срещнах се с мениджъра му, разбрах, че към Косоко има интерес и от друг български клуб, както и от чужбина. Двамата с Косоко обаче оценяват направеното от ЦСКА. Знаете, Омар е имал доста проблеми в предишните си отбори, но тук намерихме правилния подход към него", уточни Тодоров.

Нападателят от Бенин с френски паспорт ще получи подобрени условия. Косоко беше пред изгонване зимата, но след разговор със Стойчо Младенов се стегна и прави отлична пролет.

В същото време Александър Тодоров най-после се срещна в четвъртък с ръководството на сдружение "ЦСКА Завинаги". Клубът и хората на Сашо Чакмаков имаха търкания, включително и по медиите, но са на път да се разберат за инвестициите в базата. Дотук "ЦСКА завинаги" хвърли 1 милион лева за терени на школата пред "Армията", както и за сектор "А". Двете страни изявиха желание да започнат мащабен ремонт и на "Г".Всичко зависи от това дали ще се придвижи проектът за тотално обновяване на базата.

Тодоров потвърди, че до дни очаква крупен инвеститор за акциите на ЦСКА. Според информация на "Стандарт" говорено е за сума от 1 млн. лева.