Олимпиакос победи у дома Арсенал в последен мач от груповата фаза на Шампионската лига. Гърците се наложиха с 2:1 след като направиха обрат. В другия мач от групата пък Монпелие и Шалке 04 завършиха 1:1.

Така германците завършиха фазата на първото място. „Артилеристите" пък са втори. За Лига Европа ще играе Олимпиакос, а Монпелие ще се съсредоточи върху шампионата във Франция.

В мача между Олимпиакос и Арсенал, домакините наложиха натиск от първите минута на мача. В 38-ата минута обаче „артилеристите" поведоха. Жервиньо намери намиращия се в отлична позиция Росицчки, който отбеляза за 1:0.

В 64-ата минута гърците изравниха чрез Маниатис. Девет минути по-късно Митроглу пък донесе пълен обрат за Олимпикос с хубав гол.

Срещата между Монпелие и Шалке започна равностойно. През първата част обаче така и не паднаха голове. Това се случи в 56-ата минута, когато гостите Хьоведес даде аванс на гостите, вкарвайки с глава от центриране. Само три минути по-късно, Ерера от Монпелие остана сам срещу вратаря и изравни за 1:1.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ В ШЛ!