Милан и Барселона не успяха да си вкарат гол и завършиха наравно 0:0 в първия четвъртфинален мач от Шампионската лига. Очакваният с огромно нетърпение от всички футболни фенове двубой не предложи кой знае какви емоции, особено през второто полувреме. Двата отбора и особено този на домакините заложиха на сигурността и оставиха развръзката за реванша.

Първият шанс за гол се откри пред „росонерите" още в 3-ата минута.  Робиньо остана сам на няколко метра пред вратата, но стреля от воле толкова неточно, че топката мина на десетина метра над вратата.

Барса създаде на свой ред уникално положение в 6-ата мин.Меси би фаул, но се подхлъзна, така вместо удар се получи страхотен пас към Кейта, който бе на 5-6 метра пред вратата, но не успя да засече добре топката  глава и стреля в аут.

Може би най-скандалната ситуация в мача дойде в 16-ата мин. След заучено изпълнение на фаул, Санчес бе повален от Абиати, но реферът си замълча и не даде дузпа.

Секунди по-късно Барса вкара гол, но този път пък бе свирена засада. На повторението се видя, че Меси действително е бил зад последния защитник на италианците.

Най-добрият шанс за Милан дойде в 20-ата мин. Неостаряващият Зеедорф хвърли гениален пас към Ибрахимович, но шведът , останал само срещу Валдес, би слабо право в ръцете на вратаря.

След почивката двубоят предложи по-малко интересни ситуации пред вратите. Милан заигра с една идея по-дефанзивно и това нямаше как да не се отрази на играта.

Хубаво положение се откри пред капитана Пуйол в 78-ата мин. Защитникът засече с глава центриране от корнер, но топката мина покрай гредата.

В самия край на двубоя Меси можеше да донесе успеха на каталунците, но ударът му, а след това и този на Тейо бяха блокирани от защитници на Милан.Така двата тима оставиха развръзката за реванша на „Камп Ноу".

МИЛАН - БАРСЕЛОНА 0:0

Милан: Абиати, Мексес, Неста, Бонера, Антонини, Зеедорф, Ночерино, Амброзини, Боатенг, Ибрахимович, Робиньо

Барселона: Валдес, Алвеш, Пике, Пуйол, Шави, Иниеста, Масчерано, Кейта, Бускетс, Алексис Санчес, Меси