20 тима започват безмилостна надпревара в Обиколката на България днес. 120 колоездачи се включват в 64-ото традиционно състезание, което стартира в Нова Загора.

Четири отбора са български, а останалите 16 са чуждестранни. От заявените "международници" участие ще вземат бегачи от известните клубове „Астана" и „Катюша", а от българска страна участие ще вземат отборите на КК „Цар Симеон" Пловдив, КК „Хемус" - Троян", КК „Васил Левски" - София" и регионалния колоездачен клуб Несебър - Сливен - Шокблеиз, за който ще се състезават колоездачите Евгени Балев и Петър Байчев.

Организатори на спортното мероприятие са БКС и Министерството на младежта и спорта.

Жълтата фланелка за лидер в класирането облече Максим Покидов от руския тим Катюша. Бялата фланелка за най-перспективен млад състезател взе Евгений Гидиш от Казахстан. Зелена фланелка за най-добър катерач е за Алоис Канковски от Чехия, а бялата фланелка на червени точки за активност спечели Григорий Щейн (Казахстан).

За пръв път в своята историята колоездачната обиколка на България стартира в Нова Загора. Утрешният първи етап на обиколката е с дължина от 124 км от Нова Загора до Пловдив.