Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов привика на среща собствениците на три от големите клубове у нас. Днес сутринта шефът на Левски адвокат Тодор Батков, единият от съсобствениците на ЦСКА Иво Иванов и президентът на Славия Венци Стефанов се срещанаха с боса на родния футбол.

Причина за срещата са били ТВ правата и продължаващите преговори между редица телевизии и БФС за това кой да предава новия шампионат. На този етап нещата отиват към това БНТ и ТВ7 да дават съвместно битките по родните терени, но официално решение няма.

„Говорихме за телевизионните права и за базите. Засега по-важен е въпросът с телевизионните права, както и проблемът със задържаните пари от bTV. Всички клубове ще предявят групов съдебен иск, който ще бъде воден от БФС като носител на правата, с искане за изплащане на блокираните суми от миналото първенство.

В края на миналата седмица имаше работна среща на ниво директори, а сега съвсем умишлено ние инициирахме тази среща, за да се разбере какво правим. Със сигурност мога да заявя, че първенството ще се дава по телевизията. До 2-3 дни всичко ще е окончателно ясно", коментира собственикът на Левски адвокат Тодор Батков. Той обаче не внесе повече яснота.

Босът на Славия Венци Стефанов бе още по-лаконичен, при това в типичния си стил - "С Боби си говорихме за жени", отсече Венци.