Ръководството на ЦСКА скочи срещу минималното наказание на защитника на Лудогорец Козмин Моци от един мач. Румънецът си изкара червен картон в двубоя с Литекс, загубен с 0:1. След това той започна да буйства, показа средни пръсти към публиката, изрита бутилки и топки и не искаше да се прибира в съблекалнята. Защитникът дори влезе в саморазправа със служители на реда. Дисциплинарната комисия обаче реши да пожали героя на шампионите, като му наложи единствено санкция от 3000 лева за неприличните жестове. Така румънецът ще изтърпи наказанието от 1 мач още днес в първия четвъртфинал за Купата на България. Моци се завръща за дербито с Левски през идната неделя.

От щаба на "червените" очакват техния футболист Луис Соарес-Платини да отнесе по-тежка санкция за директния си червен картон срещу Локомотив (София), когато изблъска противник без топка.

"Сега ще видим колко ще накажат Соарес. Със сигурност ще бъде повече. Когато го направят, тогава ще говорим. Естествено, че това наказание за Моци е малко. Явно той и Лудогорец са безнаказани", избухна изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров пред "България Днес".

"На мач с ЦСКА един друг играч на Лудогорец също не го наказаха за средни пръсти към нас. При тях това си е рецидив", добави Тодоров.

Той визираше халфа на разградчани Фабио Ешпиньо, който показа неприлични жестове към Стойчо Младенов и резервната скамейка на ЦСКА през есента. За това си деяние той получи само финансова глоба.