УЕФА повери срещата от група „В" на Шампионската лига между Лудогорец и Базел на германския съдия Дениз Айтекин. Роденият в Нюрнберг 36-годишен рефер е с турски корени.

Той е международен съдия от 2011 г., а дебютът му в Бундеслигата е на 27 септември 2008 г. на мача между Херта и Енерги. Той показва четири жълти картона на двубоя в Берлин, спечелен от тима от Котбус с 1:0. Голът е на Бранко Йелич след асистенция на Станислав Ангелов.

Айтекин, който е икономист по образование, живее в баварския град Оберсбах. Извън футболното съдийство се занимава с интернет мениджмънт.

Дебютът на Дениз Айтекин в Шампионската лига е на 23 октомври 2012 г. - равенството 1:1 между Нордселанд и Ювентус в Дания. През този сезон той има един ръководен мач от груповата фаза на турнира - победата на Барселона с 1:0 над АПОЕЛ (Никозия) на 17 септември 2014 г.

На 21 февруари 2013 г. германецът свири при гостуването на Базел на Днепър (1:1) в 1/16-финалите на Лига Европа. Той не е ръководил мачове с участието на наши тимове. Сега обаче му предстои да води най-важната битка за Лудогорец. Както е известно, надеждите на разградчани за първа българска точка или победа в най-комерсиалния футболен турнир са свързани именно с предстоящия домакински мач в сряда от 21.45 часа на Националния стадион "Васил Левски".