Духовете сред футболни фенове в Хасково са разбунени от два дни от пикантния слух, че любимият им тим взема лиценза на Любимец и от есента ще играе в "А" група. Както е известно, в неделя любимци се класираха за елитната дивизия след 2:2 със Спартак (Вн).

Вариантът Хасково в "А" група се подклажда и от факта, че "Любимец" няма стадион за елита. Запалянковците от месец твърдят, че отборът на Наско Сталев ще даде лиценза си на някой от градовете с футболна история, който има амбиция и пари да издържа отбор от първия ни ешалон. Освен Хасково, другото най-спрягано име е това на новия Етър (Велико Търново). Старият вече предаде Богу дух, след като турските собственици хвърлиха бялата кърпа.

На въпрос на "Хасковска Марица" как ще коментира слуха за евентуално вземане на лиценза на ЛюбимеЦ, членът на УС на Хасково и общински съветник Красен Ангелов отговори лаконично: "Ще го коментирам като слух".

Далеч по-оптимистично настроен обаче е президентът на Хасково - Минко Ангелов, който е и заместник-кмет на общината. Той призна, че е водил разговори по темата със собственика на Любимец - Наско Сталев. Подробности обаче не пожела да коментира. "Става въпрос за пари. За да играем в "А" група, ще ни трябват доста средства. А само общината не може да ги осигури", все пак обясни Ангелов.

Дали Хасково ще прелети от "В" в "А" група, тепърва ще стане ясно, даде надежда шеф в отбора, който изрично помоли да не му се споменава името, за да не се подклаждат надеждите на феновете.

Ако това стане обаче, голяма местна фирма е готова да спонсорира ремонта на стадиона на Ямача, съобщава "Хасковска Марица".