Мениджърът на Манчестър Юн сър Алекс Фъргюсън признава, че отборът му е случил на най-тежкия възможен жребий за 1/8-финалите в Шампионската лига. "Червените дяволи" ще пътуват през февруари за първи мач с шесткратния шампион на Франция.

“Лион спечели титлата в последните шест сезона, а това е невероятен рекорд – твърди сър Алекс. - През годините загубиха играчи като Диара, Абидал, Есиен и Вилтор, но продължават да са сила, така че няма да е лесно.”

“Не мисля, че домакинството във втория мач е толкова важно – допълни шотландецът. - Имам различен опит от тази възможност. Ако постигнем добър резултат в първия мач, “Олд Трафорд” ще ни е от полза в реванша.”

“Исках да избегна Манчестър Юн – коментира наставникът на Лион Ален Перен. - Да се надяваме, че ситуацията отпреди няколко години, когато играхме с тях през пролетта, няма да се повтори.”

През сезона 2004/05 г. Лион поведе на Юнайтед с 2:0, преди Ван Нистелрой да изравни след почивката, а френският тим загуби другия мач на “Олд Трафорд”.

“Ще бъде трудно, но мисля, че английският футбол е с такива характеристики, че можем да се справим успешно” - каза още Перен.

Един срещу друг
2 мача, 1 победа за Манчестър Юн, 1 равенство
Сезон Турнир Фаза Мач Резултат
2004/05 ШЛ Гр Лион – Манчестър Юн 2:2
2004/05 ШЛ гр. Манчестър Юн – Лион 2:1