Жоао Соуза - Томаш Белучи е финалът на силния тенис турнир, провеждащ се в Женева.

В мач, изпълнен с тактическо надлъгване, Соуза изтръгна победата с 6:3, 2:6, 6:4 от Федерико Делбонис и се класира за първия си финал за сезона. Арженитинецът вчера смълча трибуните с обрат срещу местния любимец Стан Вавринка, но днес не намери достатъчно психически и физически сили за още един трисетов триумф.

Соуза превърна двата си брейкпойнта в първия сет в два пробива и резултата от 6-3 на светлинното табло. Втората част се разви по огледален сценарий и брейковете, както и сетът отидоха на сметката на Делбонис. В решителния сет нито един от полуфиналистите не искаше да рискува и логично зрителите не видяха нито един шанс за пробив чак до десетия гейм. Тогава Соуза стигна до майчпойнт на сервис на съперника и го пропиля, но при втората възможност си подпечата билета за утрешния мач за трофея.

Там го очаква Томаш Белучи, който също ще излезе в първия си финал за сезона след 6:3, 6:4 над Сантиаго Хиралдо. Бразилецът беше изправен само пред един брейкпойнт за целия мач и го отрази с лекота. Същевременно, Белучи проби два пъти в първия сет и веднъж в десетия гейм на втория, за да си запази място в битката със Соуза.