Почти 100 000 лв. струват официалните облекла, които ще носят членовете на българската делегация на олимпийските игри в Лондон '12. Това стана ясно след представяне на моделите на модна къща "Агресия", която ще облече олимпийците ни за трета олимпиада след лятната в Пекин '08 и зимната във Ванкувър '10.

Всеки комплект се състои от пола или панталон, риза, сако, обувки и каскет на обща стойност 800 лв. В делегацията ни за ХХХ олимпиада са включени 63-ма спортисти и 61 треньори, всеки от които ще получи пълен набор дрехи от олимпийската продукция.

"Официалните облекла на олимпийците ни са страхотни! - възкликна председателят на БОК Стефка Костадинова. - Вече четири години работим с "Агресия" и имаме споразумения с тях. Реалната цена на дрехите е много по-голяма, но ние се ползваме с много големи отстъпки."

Световната рекордьорка в скока на височина не бе притеснена от факта, че броят на спортистите ни с квоти за олимпийските игри е изравнен антирекорд за България след Втората световна война. Предишните два случая, когато само 63-ма състезатели представят страната ни, са в Хелзинки '52 и Токио '64.

"Винаги съм била оптимист както в спорта, така и в живота. Не е редно да сравняваме в миналото какво е било и сега как е. Това са съвсем други хора, друго интернет поколение, с други приоритети. Трябва да сме щастливи, че и толкова спортисти успяха да покрият олимпийския норматив. Да, делегацията ни не е голяма. Натъжава ме малкият брой лекоатлети - само 8, но пък съм радостна, че поне групата е много качествена. Честно казано, очаквахме още наши спортисти да се класират за игрите."

Костадинова потвърди оптимистичната си нагласа, като прогнозира, че България може да спечели дори повече медали от предишните игри в Пекин '08, когато взехме 5 отличия.

"Ако ви зарадваме с много медали, никой няма да пита защо толкова малко спортисти са там. Стискайте палци! Британски учен прогнозира 4 медала за България от Лондон, ние, българските, пък казваме 6! Искам на 100% България да има своя олимпийски шампион и вярвам, че ще имаме!", закани се Костадинова.