Когато говорим за двубой между Миньор (Перник) и Левски няма как да не е напечено. На няколко пъти през тази седмица от металургичния град признаха откровено, че Левски е най-мразеният отбор там и двубоят със "сините" се чака на нож.

Допълнително масло в огъна в огъня в последните дни наляха и вандалските прояви на някои "сини" фенове, които надраскаха "Стадиона на мира" с нецензурни надписи. Всичко това кара местните привърженици да са готови на всичко за вендета.

С популярната песен на НЛО "Мале, страх" бяха посрещнати преди три години всички от Левски в Перник. Това важи с пълна сила и днес. За феновете поради желанието за мъст на местните фенове, а за треньори и играчи по простата причина, че са опрени до стента и само победа би задоволила всички, които обичат "сините".

Левски вече профука един шанс за грешки, падайките тежко с 1:3 във Варна от Черно море. Затова днес няма повече възможности да се греши. Още повече, че след мача в Перник идват още по-тежки препятствия за Гонзо и компания - домакинства на Литекс и Локо (Сф) и много тежки гостувания на Лудогорец и Черноморец. Една загуба на точки днес, при много тежката програма нататък, може сериозно да застраши шампионските амбиции на "сините".

Главният мениджър Георги Иванов няма сериозни кадрови проблеми. Аут е само централният защитник Ларс Рисп, а Тодор Христов бе изваден от групата. Така, на вратата ще бъде Пламен Илиев, а пред него в защита ще действат Дъстли Мюлдер, Сержиньо Грийн, Йордан Милиев и Орлин Старокин. Леката въпросителна е само в халфовата линия. Там Владимир Гаджев и Дарко Тасевски са със сигурни места, като Гонзо се колебае дали до Гаджев да играе Лъчезар Балтанов или завръщащият се капитан Христо Йовов.

В атака промени няма да има - Симеон Райков, Тони Калво и Шюрд Арш ще започнат за Левски.

В лагера на Миньор също като в Левски, има един сериозен проблем. Той е с вратарския пост. Контузия през седмицата получи Иван Чворович и той ще е под въпрос до последно. Стойчо Стоев няма да може да разчита на Венци Иванов, Румен Рангелов и Костадин Кацимерски, които имат контузии и твърдо са аут.

МИНЬОР - ЛЕВСКИ
Днес от 17,00 часа
Вероятни състави
Миньор

Банков, Миков, Христозов, Стойчев, Василев, Стоянов, Траянов, Марков, Том, Брахими, Бибишков

Левски
Пл. Илиев, Мюлдер, Милиев, грийн, Старокин. Балтанов, Гаджев, Тасевски, Калво, Райков, Арш