При масов бой в Разлог бе наръган многократният шампион по карате Красимир Алексиев.

Републиканският първенец, треньор и студент по право от Благоевград бе атакуван с нож вчера. Приятелят му Чавдар Марков опитал да го предпази от повторно пробождане е със срязана ръка от предмишницата до дланта. Това е станало при въпросното меле в центъра на Разлог и това е версията на компанията на Алексиев.

Разказът за случилото се на другите участници в масовото меле обаче е коренно различен. От заведението, където се е разиграла сцената, отказаха коментар. Владимир Велев категорично отрече той и брат му Петър да са виновни за случилото се.

„Истината е, че не ние сме нападателите, а другите", каза Велев и допълни:

„Аз и брат ми заедно с двама наши приятели си пиехме кафе и си седяхме спокойно на масата. Изведнъж те дойдоха и ни нападнаха. Ние дори не сме очаквали и не бяхме подготвени за това, но те явно бяха много добре организирани. Има камери и лесно може да се провери какво точно се е случило и кой как се е държал и какво е правил. Заведението беше пълно с хора и има много свидетели, които могат да разкажат за случилото се. Така че ние няма от какво да се притесняваме и какво да крием. Всеки ден си пием кафето там, всички ни познават, целият персонал", разказа Велев. „Никой от нас нямаше нож, брадва, бокс или какъвто и да е друг предмет, който да е използван. Както казах вече, ние не очаквахме да ни нападнат, камо ли да сме били подготвени за това. Нямаме основание да носим такива неща, за да се защитаваме, а и не сме имали никакви взаимоотношения с хората, които ни нападнаха", беше категоричен Владимир Велев.

Очевидец на случилото се, който пожела да остане анонимен заради сигурността си, разказа почти същата версия. Той сподели, че братя Велеви си седели спокойно на една от масите, когато на паркинга до кафенето спрели три коли, от които слезли група мъже и се отправили направо към тях. С думите: „Ние докога ще се разправяме с теб?!", се обърнали към току-що пристигналия там мъж на име Асен. Всички скочили, започнали да се бутат, отдръпнали се встрани към тревните площи и там боят се развихрил.

„Познавам бегло Асен и дори не знам кога е дошъл, явно са пристигнали по едно и също време. Дали той има някакви взаимоотношения с нападателите ни, не мога да кажа. Доста моменти ми се губят", каза Велев.

Очевидецът разказа още, че е видял Владимир Велев да лежи и приятелите му го сложили на пейка да легне. Поискали от заведението вода, за да го напръскат, след това го закарали в болница.

Служители на РУП- Разлог все още работят по изясняване причините за боя, както и коя от двете компании е виновна за грозната сцена, разиграла се пред очите на десетки посетители, сред тях и майки с деца. Предстоят разпити на участниците в боя и очевидци на инцидента. Иззети са и записите от камерите на заведението.