С нов великолепен мач на ЛеБрон Джеймс Кливланд Кавалиърс спечели със 106:101 срещу Чикаго Булс и поведе с 3:2 победи в полуфинала на Източната конференция на НБА.

При 6:09 минути до края Кливланд водеше с 90:73, но "биковете" направиха супер серия и при 1:18 до края се доближиха на само 2 точки. Домакините обаче успяха да удържат съперника и така поведоха за първи път в тази серия. Чикаго пропусна няколко опита да изравни, а в края Иман Шъмпърт хвана много важна борба, която бе ключова за крайния успех.

Крилото на Булс - Тадж Гибсън пък бе изгонен от игра, след като ритна съперник.

ЛеБрон Джеймс отново показа защо е смятан за най-добрия баскетболист в света. Освен с 38-те точки, той завърши с 12 борби, 6 асистенции, 3 откраднати топки, 3 чадъра и нито една грешки за 41 минути на терена.

Кайри Ървинг добави 25 точи за победителите, а за гостите 29 точки вкара Джими Бътлър и 19 добави Майк Дънлеви.

В другата среща от плейофите благодарение на Джеймс Хардън, който завърши с "трипъл-дабъл", Хюстън успя да се спаси от елиминация от Лос Анджелис Клипърс във втория кръг на плейофите в Западната конференция и така намали изоставането си в серията на 2:3 победи. Пред повече от 18 000 зрители в "Тойота Сентър" домакините показаха отлична игра и спечелиха закономерно със 124:103.

Хардън вкара 26 точки, взе 11 борби и направи 10 асистенции, като така бе с основен принос за успеха, който дойде сравнително лесно, след като Хюстън имаше аванс от 15 точки още до почивката. С 22 точки за победителите завърши Тревър Ариза, а 20 добави центърът Дуайт Хауърд.

За Клипърс, които отстъпваха във всеки компонент от играта, най-вече в борбата в подкошието, само четирима играчи преминаха двуцифрената бариера - Блейк Грифин вкара 30 точки, Крис Пол наниза 22, а Диандре Джордан се отчете с 13, но пропусна цели 9 изстрела от наказателната линия.

Мач номер 6 от серията е в четвъртък през нощта в Лос Анджелис, като при успех домакините ще се класират за първи финал в Западната конференция в историята на клуба.