Ученическият състав на Марица изнесе лекция на батковците от Родопа като ги победи с 2:0 и почти им спря устрема към „А” група. Пловдивчани, чиято средна възраст е малко над 18 години изиграха двубоя изключително грамотно с много тактика и желание и не дадоха на противника от Смолян да създаде каквато и да е чиста голова ситуация.

Изпълнителният директор на Родопа след мача беше бесен и отказа да отговори на репортерите на традиционния въпрос за такова поражение за бъдещето на старши треньорът им Воин Воинов. На върха на щастието пък бе наставникът на домакините Иван Петров – Чекиста, който преди двубоя бе казал, че играчите му ще се хвърлят за премия, която представлява извинителна бележка за училище.

Всичко интересно в срещата бе през втората част. Първото полувреме се запомни само с пропуска на Тодор Тодоров 7-ата минута който след проби през центъра, премина през Чавдаров, но Великов с шпагат изчисти от голлинията. След почивката Пламен Коларов след рейд от централият кръг стигна до дъгата, където никои от противника не го посрещна и за него остана да отправи силен удар. Младокът го направи, но след намеса на Чавдаров кълбото закачи страничния стълб и излезе в корнер.

В 67-ата влезлият на смяна Емил Петков, който бе един от малкото играчи на гостите представили се на ниво, изравни гредите с изстрел от 25 метра. Последва контра. С 1-2 докосвания кълбото стигна пред наказателното поле до Никифоров, който умело избяга от пазача си и очи в очи с Чавдаров откри резултата. Попадението бе второ за нападателя след точният му изстрел в предишния кръг, когато Марица се наложи с 1:0 над Бенковски (Бяла).

На два пъти след това Абушев и Никифоров влязоха в глупави засади и пропуснаха да удвоят. Вторият гол за Марица все пак падна в петминутното продължение, когато Атанас Любенов навърза цялата отбрана и вратарят на гостите и влезе с топката във вратата.

МАРИЦА - РОДОПА 2:0
1:0 Борислав Никифоров (68), 2:0 Атанас Любенов (93)

МАРИЦА: Скорчев, Пл. Крачунов, Йотов, Вл. Байрев, Ив. Димов, Стефанов, Пл. Коларов, Д. Байрев (74-Абушев), Белилов, Б. Никифоров (95-Лазаров), Т. Тодоров (54-Ат. Любенов)

РОДОПА: Здр. Чавдаров, Д. Бачков, Здр. Станков, М. Димов, Великов, Софрониев, М. Тодоров (56-Ем. Петков), Учиков (65-Чипчев), Ем. Урумов (74-Семерджиев), Д. Пеев, Ст. Тодоров

Ст. „Марица" - 500 зрители
Съдия: Радан Мирянов, Боянов, Хараланов
Жълти картони: Крачунов, Йотов (М), Софрониев, Ст. Тодоров, Семерджиев (Р)

Програмата за 16-ия кръг в Източната "Б" група

Класирането в Източната "Б" група

Марица направи битката за Изтока още по-завързана