Защитникът на Ювентус Патрис Евра подчерта, че основната заслуга за класирането на отбора за финала на Шампионската лига е на старши треньора Масимилиано Алегри.

"Алегри е с основен принос за успеха ни. Той постоянно променяше менюто за съперника, т.е. тактиката ни. Ще видим какво меню ще предложи на Барселона в Берлин", каза Евра.

Той каза още, че е бил уверен в победата и че на почивката е казал на момчета, че ще вкарат гол. Патрис Евра досега няма загубен полуфинал в Шампионската лига в кариерата си. Той е носил екипите на три отбора - Монако, Манчестър Юнайтед и Ювентус. Изиграл е 11 мача в тази фаза, от които 8 е спечелил и 3 са завършили наравно.

"В момента, в който Ювентус се свърза с мен, аз си поставих за цел да играя финал в Шампионска лига. Всеки път когато играя в този турнир, аз имам усещането, че ще стигна до финал. Старая се да върша своята работа, но съм благодарен на тези, които искаха да ме видят тук", заяви Евра.

"Не се страхувахме. На почивката, при резултат 0:1, казах на момчетата, че всичко ще завърши така, както се получи. Знаех, че ще се наложи да страдаме, но ще го направи. Казах на съотборниците, че не може да си тръгнем оттук без да вкараме гол. Трябва да отдадем дължимото на Алегри, защото той промени нашето меню. Имам в предвид схемата. Ще видим, какво меню е приготвил за нас в Берлин", каза още французинът.