Миньор (Пк) е пред фалит. Босът в сянка Христо Ковачки (на снимката) е заявил, че спира да дава пари за издръжката на отбора. Наскоро той е превел поредния транш, за да бъдат изплатени заплатите на играчите, но най-вероятно това ще бъде последната му финансова инжекция.
 
Ковачки вече е предложил на пернишкия бизнес да издържа Миньор. Милионерът е оферирал клуба на местните богаташи Ангел Христов и Петър Стоименов, известен още като Пешо Железара. Първият обаче категорично е отказал. Христов е собственик на най-голямата централна ремонтна база в България. Той обявил, че няма никакво намерение да дава пари за Миньор.
 
Пешо Железара пък се занимава със скрап. За него се говори, че има да получава около 3 милиона лева от фирма, свързана с Христо Ковачки. Любопитното е, че лидерът на "жълто-черната" агитка Петър Илиев-Буферо е близък до почти сигурния нов благодетел на тима Петър Стоименов. Много е вероятно Железара да поеме издръжката на тима най-късно до месец.
 
За задаващата се сериозна финансова криза в клуба говори и фактът, че за наследник на Антон Велков на треньорския пост бе назначен най-евтиният от всички варианти - Стойчо Стоев. През миналия сезон той за кратко води изпадналия в "Б" група Спортист (Своге).