Ръководството и спортно техническият щаб на Етър (Велико Търново) е изключително доволно от избора си на тренировъчна база за подготовка на тима. Шефът на участника във "В" група Алесандър Нанков и треньорският щаб, в чиито състав влизат героите от САЩ 1994 Бончо Генчев и Илиян Киряков, както и треньорът на вратарите Калоян Чакъров, са във възхита от условията в с. Царева ливада, където отборът ще остане от 25- ти януари до 05- ти февруари.

Великотърновци са впечатлени от сърдечното посрещане на кмета на Общината инж. Мирослав Семов, Председателя на Общински съвет Тодор Георгиев /Теди Джорджо/ и кмета на село Царева Ливада Наталия Ковачева, както и от прекрасно изчистения терен.

Стадионът в Царева ливада е изграден с финансиране по „Програма за развитие на селските райони". Съоръжението разполага с футболен терен с изкуствена тревна настилка, размери 64м. Х 100 м., трибуни с близо хиляда седящи места, оборудван спортен и административен център с бани и съблекални, отопление, вентилация и климатизация на затворените помещения, кабинки за журналисти и интернет достъп.

На 30.01, събота, отборите на Янтра (Габрово) и Севлиево,
ще се срещнат в контролен мач, който е с начален час 13:30 часа и ще се проведе на стадиона в предбалканското селце.

На 03 февруари, сряда, Етър (Велико Търново) ще изиграе приятелски двубой със Спартак (Плевен)

За всички контролни мачове входът е свободен.