Приближеният до "Титан" Георги Павлов бил в основата на скандалните договори с Тенгариня, Нилсон Антонио и Гуйдо ди Вани, които в момента съдят ЦСКА, съобщи източник от Борисовата градина цитиран от в. "24 часа".

Той водил преговорите с мениджъра Пако Молина и адвоката Дуарте Коща, който в момента е зад всички искове срещу "червените". Първоначално Молина се появил на "Българска армия" в компанията на Стойчо Младенов, но след това бил изместен от Павлов. Той имал и отдавнашна връзка с Дуарте Коща.

В момента Тенгариня, Антонио и мениджърът им се пробват да вземат 796
094 евро през ФИФА. Ди Вани пък иска 450 000 евро плюс годишна лихва от 22 500 евро за това, че имал предварителен договор с "червените", който ставал действащ след медицински прегледи. Той ги изчакала четири дни в хотела, след което администраторът на тима му казал, че вече е нежелан. В момента Ди Вани играе в парагвайското първенство.

Меракът да бъде прецакан ЦСКА бил огромен, твърди специалистът по спортно право Георги Градев. Той публикува фалшиви факсове, които ужким били от ФИФА към БФС, в които световната централа иска незабавно изпълнение на плащанията, които били присъдени.  За това тимът от Борисовата градина бил информиран и в момента се водело разследване.

"Сигурно съм ги източил и със заплатата си, която твърдят, че са ми платили, но сега съм ги съдел. И с това, че платих от джоба си лагер в Сливен, хотел не знам къде. След като имат да плащат, да плащат!", категоричен бе вчера Георги Павлов.

Над 50 са и делата, които са заведени в български съдилища за неизплатени суми. Там също има доста интересни, като някои не са обжалвани по необясними причини. Така Стойко Сакалиев си спечели компенсация от 150 000 евро въпреки минималните шансове за успех.

Все още не е готов и внесен проспектът за евентуалното излизане на ЦСКА на борсата. Това означава, че няма да се случи в близките 3 месеца.