Президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров сподели, че е изненадан от отказа на Силвано Пранди да поеме националния отбор на България и допълни, че до утре вечер ще има решение кой ще бъде новия наставник.


"Последният ни разговор със Силвано Пранди е след злополучния мач с Германия и той изрази готовност да поеме отбора. Но очевидно нещо го е разколебало и с изненада днес разбрах, че се отказва. Това бих могал да Ви кажа. Въпросът с треньора ще бъде решен, спокойно! Най-вероятно до утре вечер ще имаме решение", коментира Лазаров пред Нова телевизия.

Радостин Стойчев е изразил готовност да се върне начело на националния волейболен отбор на България, но само при едно условие. По всяка вероятност Радо Стойчев ще каже условието си по време на срещата с премиера Бойко Борисов тази сутрин.

Бойко Борисов ще приеме Стойчев в компанията на вицепрезидента на БФВ Ивайло Константинов и министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

С оглед развитието на драмата около националния ни тим се очаква премиерът да реши Стойчев да бъде върнат начело на отбора ни за предстоящите мачове. Както в неделя, така и сега последната дума ще има Бойко Борисов защото Държавата отделя средствата за финансирането на тима ни и за домакинството на двете квалификации и финали на Световната лига.

Според Канал 3 Радо Стойчев обаче може да постави и своето условие и то да бъде освобождаването от поста президент на БФВ на инж.Данчо Лазаров и като член на УС на БФВ на Любо Ганев... или пък най-накрая да реализират програмата му за развитие на волейбола в България.

Половин час по-късно е насрочено заседание на Управителния съвет на БФВ, на което трябва задължително да се реши кой ще е селекционер на България.