Звездата на Пари Сен Жермен - Единсон Кавани е подтикван от своя баща да осъществи трансфер в някой измежду грандовете Реал (Мадрид) или Манчестър Юнайтед.

Луис Кавани смята, че талантът на сина му отива на вятъра, докато стои на резервната скамейка на парижани. Според него френското първенство не притежава достатъчно класа. Родителят е на мнение, че Единсон би се справил далеч по-добре в ролята на централен нападател, отколкото налагания Златан Ибрахимович, който има 32 гола в 32 мача.

„ПСЖ купи Еди като централен нападател, но го слагат като крило. Той не е доволен от тази своя позиция", сподели Кавани-старши пред „Спорт 5".

„Той не може да помогне на отбора така, както само той си може. Ясно е, че докато Златан е в ПСЖ, той ще играе на върха на атаката. На всички обаче е ясно, че Кавани ще бъде много по-ефективен в средата на терена. Синът ми е роден да бележи".

„Бих се радвал да го видя в отбор като Реал (Мадрид), Мачестър Юнайтед или Ювентус", многозначителни завърши изказването си Луис Кавани.