Английската суперзвезда Дейвид Бекъм разкри, че все пак ще участва в Олимпийските игри по някакъв начин, макар да бе оставен извън състава на Великобритания за футболния турнир.

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид имаше основна заслуга за спечелването на домакинството на Игрите, но въпреки това селекционерът на тима Стюърт Пиърс не го включи в своя отбор.

Вместо него, от възможните три опции за играчи над 23 години бяха избрани уелската легенда Райън Гигс, бранителят Майка Ричардс и полузащитникът Крейг Белами, който е пред трансфер в Куинс Парк Рейнджърс.

"Спечелването на домакинството за Игрите беше моментът в моя живот, в който съм се чувствал може би най-горд. Щях да бъда още по-горд, ако бях получил шанс да играя за Великобритания, но за съжаление това няма да се случи."

"Разбира се, това бе моя мечта, така че е съвсем нормално да съм разочарован. Животът обаче продължава - аз съм здрав, семейството ми е здраво и в крайна сметка аз ще бъда в Лондон и ще подкрепям отбора", гарантира Бекъм.

"Разговарях с организаторите на Олимпиадата и по всяка вероятност ще има някаква роля за мен. Още не знам каква точно, но имаме няколко идеи, върху които работим, така че ще бъда замесен в Игрите по някакъв начин."

Олимпийските игри в Лондон започват на 27-и юли и ще продължат до 12-и август.