Рекордните 260 полицаи ще охраняват финала за купата на България между Берое и Левски, който ще се играе на 15 май от 17,30 часа в Ловеч. На градския стадион и прилежащата територия ще бъдат разположени необходимите полицейски сили за осигуряване на реда по време на мача за запазване на общественото спокойствие в града, съобщават от областната дирекция на полицията в Ловеч.

Поради очаквания интерес към срещата се налага въвеждането на временни ограничения за паркиране и движение в района на стадиона за времето от 09.00 ч. до приключване на футболната среща. За това време на паркингите пред стадиона /между фабрика Велур и Спортната зала/ ще бъдат допускани единствено автомобили на двата отбора, разполагащи с покани. Феновете на Левски ще могат да паркират личните си автомобили от северната страна на стадиона, откъм КАТ. За привържениците на Берое са определени паркоместата пред фабриката от южната страна на стадиона.

От ОД МВР-Ловеч призовават ловчанлии и гостите на града при възможност да не използват личните си МПС за придвижване до стадиона, за да бъдат избегнати евентуални задръствания или счупвания и повреди по автомобилите. Полицейски екипи и патрули ще придружават големите групи фенове, които ще се придвижват с автобуси.

Традиционно до спортното съоръжение полицейските служители няма да допускат малолетни лица без придружител, лица във видимо нетрезво състояние и всички посетители ще бъдат подложени на щателни проверки за притежание на пиратки и др. взривоопасни вещества.