Манчестър Юнайтед победи с 3:1 Челси в битката за трофея "Къмюнити Шийлд". Двата тима сътвориха доста добър мач като за първа официална среща от новия сезон.

Победата бе изкована с голове през втората част на Хавиер Ернандес - Чичарито и Димитър Бербатов. Особено красив бе този на българина, който успя технично да прехвърли Иларио в добавеното време от съдията Андре Маринър.

Интересното бе, че публиката на "Уембли" освиркваше мощно Уейн Руни при всяко докосване до топката през първата част. Представянето на нападателя на Световното е причината за гнева на феновете. Феновете на Манчестър Юнайтед пък се отнесоха по същия начин с Ашли Коул.

Димитър Бербатов и новото попълнение Хавиер Ернандес - Чичарито играха точно по 45 минути, но това им бе напълно достатъчно, за да убедят в качествата си. За мексиканеца това бе официален дебют.

Още в 5-ата минута Антонио Валенсия се откъсна сам срещу Иларио, но техничният му прехвърлящ удар бе спасен от втория вратар на Челси. Като цяло през това първо полувреме крилото на Юнайтед тотално надигра Ашли Коул, който бе напълно неориентиран.

Челси можеха да отбележат в 17-ата минута, когато Бранислав затрудни максимално Ван дер Саар след удар с глава. От своя страна Ван дер Саар показа колебание в 2-3 ситуации, но "сините" не успяха да се възползват.

В 41-ата минута Пол Скоулс раздаде поредния си гениален пас от дълбочина, Уейн Руни се откъсна от Джон Тери и с прострелно центриране намери Луис Антонио Валенсия на точката на дузпата и той технично реализира - 1:0.

Скуката завладя второто полувреме завладя "Уембли", въпреки опитите на Челси да изравни.

На два пъти влезлите за Юнайтед Чичарито и Бербатов разиграха добре. В първия случай младокът изведе Бербо зад защитата, но той не успя да овладее. Българинът върна жеста, но ударът на Ернандес от движение излезе в аут.

Така се стигна до 76-ата минута, когато при спорно положение за засада Валенсия надбяга отново защитата на Челси и центрира към Чичарито, който се опита да ритне топката с крак, тя рикошира в главата му и по смешен начин влетя във вратата - 2:0.

Най-любопитни бяха последните 10 минути. Първо в 83-ата минута стихийният натиск на Челси най-после даде резултат. Цялата защита на Юнайтед направи огромна грешка и остави Даниел Стъридж да стреля от границата на наказателното поле. Ван дер Саар изби, но Саломон Калу направи добавка за 1:2.

Вместо Челси да стигне до равенство, Юнайтед успя да отбележи отново. В даденото продължение Нани изведе прекрасно Бербатов зад защитата на Челси, вратарят Иларио излезе неразчетено и Бербо с красив удар реализира за 3:1 с прехвърлящ удар.

Трябва да се отбележи, че освен голмайсторите, невероятен мач изигра и ветеранът Пол Скоулс. Той показа изключително ниво и бе моторът на Манчестър Юнайтед за 80 минути, в които бе на терена.

ЮНАЙТЕД: Ван дер Саар - О`Шей, Евънс, Фабио да Силва (Смолинг 71), Видич - Скоулс (Гигс 80`), Валенсия, Карик (Флетчър 80`), Парк (Нани 46`) - Оуен (Ернандес 46`) и Руни (Бербатов 46`).

ЧЕЛСИ: Иларио - Ферейра (Брума 79`), Иванович, Тери, Коул (Жирков 79`) - Есиен, Микел (Дрогба 60`), Лампард, Малуда, Анелка (Стъридж 60`) и Калу.