Фиорентина поиска изхвърлянето на Интер от елита на италианския футбол заради случая "Мохамед Салах". Вицепрезидентът на "виолетовите" Паоло Панерай сподели, че тимът на "нерадзурите" трябва да бъде изваден от Серия "А" заради това, че се опитва да привлече футболиста.

В момента за подписа на египетския национал тече люта битка, която може да се пренесе и в съда, тъй като Фиорентина заплати 1 милион евро, за да вземе отново под наем играча на Челси.

Той обаче наложи вето над подобен ход, възползвайки се от клауза в споразумението си със „сините", каквато в същото време не фигурира в договора между лондончани и флорентинци.

23-годишният футболист категорично отказа да се яви за първата тренировка на „виолетовите", с което разгневи силно ръководните кадри. Освен това неговият агент Рами Аббас бе категоричен, че Салах ще продължи кариерата си в друг тим от Серия "А".

В резултат днес вицепрезидентът на Фиорентина се обърна до президента на Италианския олимпийски комитет Джовани Малаго с поредица от ядосани туитове. „Скъпи Джовани, Салах е просто последната капка. Ние повече не можем да толерираме факта, че подписите и правилата струват по-малко от нулата. Ако футболнит клубове трябва да съблюдават прозрачността, Интер вече трябваше да бъде изхвърлен. Чии са тези пари, които идват от Кайманските острови?", написа Панерай.

„Платини знае, че Интер е нарушил правилата за финансов феърплей. Става дума за Салах и други футболисти, които струват милиони. Това е точният момент, когато те могат да послужат за пример", добави още босът на Фиорентина.