Отборът на Парма записа 23-ата си загуба през сезона в Серия "А" и за пореден път разочарова феновете си, отстъпвайки с категоричното 0:4 пред домакина си Каляри.

Намиращият се в "Криза номер едно в историята си" тим на гостите остава на дъното в таблицата с подреждането, като разполага с едва 16 точки срещу името си, а съдбата на клуба отдавна е ясна - изпадане във втория ешелон на италианския футбол. Възможно е дори обявяването на Парма в несъстоятелност, фалит и старт от най-ниското футболно ниво в страната.

Каляри пък пое глътка въздух, като към момента е с актив от 27 пункта, заемайки последното от местата с тимовете, изпадащи в Серия "Б". С позиция напред в класирането е единайсеторката на Аталанта, а разликата между двата тима възлиза на точно 6 точки, 4 кръга преди края.

Попаденията за победителите днес реализираха Екдал, Фариас, Мпоку и Авелар, като голът на втория бе достоен за елитна класация и дойде след отлично извеждащо подаване, последвано от преценен до милиметри удар между краката на вратаря на гостите.

В следващия кръг Каляри гостува на новия-стар шампион Ювентус, а след това за отбора предстоят мачове с Палермо, Чезена и Удинезе.