ЦСКА записа победа и във втората си контрола на турска земя. "Червените" вчера надделяха над германския Аален с 1:0, а днес удариха четвъртия в Украйна - Металист (Харков) с 2:1. Двубоят бе решен от Орелиен Йоахим в 84-ата минута. Таранът от Люксембург бе точен и срещу немците. Другият гол за ЦСКА днес бе дело на Жуан Фелипе. Металист вкара от дузпа.

"Армейците" откриха резултата в 38-ата минута, когато новото попълнение Фортеш изведе по перфектен начин Жуан Фелипе на стрелкова позиция и последният не сгреши.

За втори пореден мач бе отсъдена дузпа срещу "червените". Героят Фортеш се превърна в антигерой заради нарушението си в пеналта, а Кобин в 44-ата минута изравни.

ЦСКА бе по-добър на терена и заслужено стигна до успеха в края на контролата, когато резервата Йоахим бе точен с глава от близко разстояние. Куриозното е, че на попадението му освен Стойчо Младенов се израдва и... турско стадо овце, което минаваше зад вратата на Металист (Харков).

Българският отбор игра минута-две с човек по-малко заради директен червен картон на Стефан Николич. Новото попълнение на ЦСКА пак си показа рогата, но не с изцепките си извън терена, а на терена. Стефо скочи на футболист в жълто и бе изгонен от рефера.

СТАТИСТИКА

ЦСКА - МЕТАЛИСТ (ХАРКОВ) 2:1

1:0 Жуан Фелипе (38)

1:1 Кобин (44-дузпа)

2:1 Орелиен Йоахим (84)

 

ТИТУЛЯРИТЕ НА ЦСКА: Максим Уваренко, Валентин Илиев, Апостол Попов, Пламен Крачунов, Тончи Кукоч, Стивън Съндей, Жуан Фелипе, Тони Силва, Амансио Фортеш, Марио Бъркляча, Серджиу Буш

Треньор: Стойчо Младенов

 

ТИТУЛЯРИТЕ НА МЕТАЛИСТ: Дишленкович, Кобин, Новак, Пшенични, Осман, Красноперов, Шарпар, Бобков, Едмар, Болбат, Гоменюк

Треньор: Игор Рахаев

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

5 - Първото положение за гол в мача бе за Металист. Защитата на ЦСКА не успя да се справи с бързите разигравания на украинците пред наказателното поле на "армейците". Последва центриране към Бобков, който пред малкия пеналт стреля с глава, но покрай лявата греда на вратата на Уваренко.

9 - Серджиу Буш получи топката от Тони Силва вляво и заобиколи вратаря Дишленкович. Ъгълът за директен обстрел беше малък и последва центриране към Жуан Фелипе, който обаче не успя да отправи удар.

18 - Отлична възможност за ЦСКА. Форгеш шутира силно в наказателното поле с левия крак. Стражът на Металист обаче бе на мястото си и боксира топката.

29 - ЦСКА продължава да е по-добър на терена и да създава повече опасности за гол. Тончи Кукощ напредна по левия фланг и стреля мощно по диагонал, но Дишленкович го разочарова и изби топката в ъглов удар.

32 - И Буш беше близо до гола. Румънецът открадна топката в пеналта на Металист, финтира двама футболисти на съперника и падайки на земята би, а топката мина на сантиметри от дясната греда на украинския вратар.

38 - ГОЛ ЗА ЦСКА! Новото попълнение на "червените" Амансио Фортеш се възползва от грешка на Металист в центъра на терена, спечели топката и напредна със завидна бързина. Атакуващият футболист с хубав финт "счупи кръста" на защитник в жълто, след което подаде към непокрития Жуан Фелипе. Последният бе задължен на вкара в опразнената врата.

44 - ГОЛ ЗА МЕТАЛИСТ! Героят Фортеш се превърна в антигерой за ЦСКА. Той повали в пеналта на "армейците" футболист на Металист, а съдията отсъди дузпа без дори да се замисли. Зад топката застана Кобин и със силен удар "разстреля" Максим Уваренко. Така за втори пореден мач в Турция дават най-тежкото наказание във футбола срещу ЦСКА. Дузпа бе отсъдена и за Аален вчера, но тогава Якуб Дивиш спаси.

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

50 - Вратарят на ЦСКА Уваренко получи жълт картон, защото скочи на съдия за отсъден фаул пред пеналта на българския тим. При изпълнението на прекия-свободен удар настъпи голямо меле и топката като по чудо не влезе в мрежата на ЦСКА за втори път, след като се удари и в горната греда.

57 - Резервата за ЦСКА Витанов очи в очи с вратаря на Металист, но той веднага притича и успя да играе с топката. Играта бе спряна заради нарушение на младия "армеец".

63 - Десният бек на "червените" Венци Василев можеше да даде нова преднина на ЦСКА. След удара на футболиста с глава обаче топката бе уловена от стража на украинците.

71 - Греда за ЦСКА! Влезлият през второто полувреме Стефан Николич шутира от близко разстояние, а топката се удари в десния страничен стълб. "Армейците" пропуснаха поредна възможност да поведат с 2:1.

76 - Чудесна изява на резервния вратар на ЦСКА в тази среща Ел Харуби. Коварен удар по земя към него можеше да завърши с попадение за Металист. Стражът обаче протегна крака си в последния момент и изби.

83 - Борис Галчев бе фаулиран на дъгата пред наказателното поле на украинците. Потърпевшият пробва директен изстрел, топката тупна до лявата греда и излезе в аут. Куриозното е, че коженото кълбо уплаши сериозно... стадо овце, минаващо зад вратата на Миталист (Харков).

84 - ГОЛ ЗА ЦСКА! Орелиен Йоахим, който донесе победата на ЦСКА срещу Аален, отново отбеляза гол. Таранът от Люксембург засече от близко разстояние с глава центриране на свой съотборник - 2:1 за "армейците"!

90 - Директен червен картон за Стефан Николич, който скочи на съперников футболист в центъра на терена.

КРАЙ НА МАЧА