"Затворихме страницата Матей Казийски", това обяви вицепрезидентът на БФВ Любо Ганев по повод всички информации в медиите за това, какви санкции ще понесе волейболистът ако не се яви.

"Не желаем повече да му пращаме повиквателни да играе за България. Никой вече не иска да му се моли за това", допълни Любо Ганев. "Всеки нов треньор когато дойде начело на България е нормално да поиска да върне Казийски в националния. Така и Пламен Константинов се опита, но не успя. Затова вече приключваме с всичко. Ако Матей пожелае ще се върне. Ако не - няма да играе и толкоз!" отсече бившият национал.

Вицепрезидентът на БФВ поиска да опровергае появилите се в медиите информации, че БФВ ще се опита да спира правата на Казийски, ако не се яви в националния.

"Матей е свободен играч и БФВ не може да му спира правата за чужбина. Все едно да искаш да спреш на някой човек правото да се труди. Ние само подкрепихме жалбата на Славия, а те впоследствие да си оправят взаимоотношенията юридически. Нищо друго. Не желаем да спираме Матей да играе волейбол. Просто вече няма да му пращаме повиквателна за националния отбор. Това е. Приключихме с него. Ако иска сам ще се се обади и ще дойде. Ако не - да е жив и здрав," добави Любо Ганев пред bgvolleyball.com.