ЦСКА изживява най-тежкия период в историята си. Клубът бе пратен при аматьорите, след като собствениците му не успяха да покрият скромна за сериозни бизнесмени сума. Сценарият от 2008-а се повтори. С разликата, че тогава имаше шампионски отбор, който можеше да постигне нещо значимо, а и този път Александър Томов се измъкна "чист".

То виновни, освен БФС, май няма...

Никой не търси отговорност от Петър Манджуков за твърдението му, че е покрил задълженията, които касаят лиценза.

Никой не пита Инджов защо не извади малко повече от половин милион, за да остане ЦСКА в "А" група и сега с Гриша Ганчев да имат професионален клуб, който би генерирал значително по сериозни приходи от аматьорския.

Никой не казва защо Манджуков и Инджов дадоха милиони за ЦСКА и взеха акциите от Томов, пратиха отбора на село и след това прехвърлиха собствеността на комичните управленски фигури Манджуков-младши и Милко Георгиев.

Не бе ли по-логично да оставят Томов да си "сърба попарата" за поредното дружество, което фалира след неговото управление?

Връщайки се малко по-назад във времето, когато "Титан" подаряваше ЦСКА с далеч по-малко дългове и с професионален лиценз, на сцената за кратко отново бе Гриша Ганчев.

Тогава Гришата спретна страхотен цирк, заради който Христо Стоичков до ден днешен го "благославя" с любимото на Камата за "мамата".

Последва ерата на Томов и Стойчо Младенов, в която единственото позитивно нещо за "червения" фен са победите над Левски, но периода на политика и Екзекутора на Ливърпул увеличи дълговете и делата срещу ЦСКА.

И така отново се появи "спасителят" Ганчев, който в един хубав слънчев ден събра феновете на "Българска армия" и възкликна: "Аз ще ви издържам, на мен базата "Панчарево" не ми трябва". Седналият до Гришата Стойне Манолов допълни: "До четири месеца ЦСКА ще има нов музей".

Е, от тогава мина доста време, но на "Армията" не е забит и един пирон, а Ганчев вече разкри и истинските си планове.

Те не са свързани с ПФК ЦСКА. Ганчев иска да сменя името на нещо си, с което да играе професионален футбол и хората да му викат ЦСКА. За изграждане на нова база и здрава основа, на която ЦСКА да стъпи, не обелва и дума.

С оглед намеренията на ловешкия бизнесмен бъдещето на ЦСКА не изглежда светло. Клубът има спешна нужда от нов стадион и тренировъчен център. Изстрадалият "армейски" фен може да преглътне още година отборът му да не играе в "А" група, но е крайно време да се мисли в перспектива.

И ако Ганчев няма финансовата възможност да си позволи лукса ЦСКА, то има и друга алтернатива, която да спаси клуба.

Приказките, че държавата и Българският футболен съюз пречат са за наивници. Просто Ганчев трябва да се научи, че има закони, които трябва да се спазват. И не само в спорта...