Бившият нападател на Челси Дидие Дрогба вярва, че ако „сините" успеят да намерят правилните лидери, отборът може да успее да се върне обратно в надпреварата за Топ 4.

В момента лондончани се намират на 15-а позиция и защитата на титлата на Англия изглежда като „мисия невъзможна".

Дрогба изрази своето предположение, че липсата на изявени лидери, като изключи Джон Тери, е причината за трудностите, с които се сблъсква отбора през настоящия сезон.

„Когато аз бях в Челси, ние имахме много лидери в отбора, не само през последната ми година, а и преди това. Имахме Франк Лампард, Петър Чех, Джон Тери, аз самият, Майкъл Балак, Майкъл Есиен, Андрий Шевченко, Клод Макелеле - големи имена, големи футболисти и силни характери", каза Дидие в интервю за The Sun.

„Ние поемахме отговорност за резултата и се стараехме да променим ситуацията, когато нещо не беше наред, независимо дали това е било нов мениджър или просто сме губили в даден мач.

Тери все още е там, но не може да прави всичко сам, затова и останалите играчи трябва да започнат да разсъждават по този начин и да му помагат.

Това не е качество, с което си роден, това е качество, което изграждаш с годините. Трябва да се увериш кога точно е подходящият момент да излезеш начело и да поемеш лидерската позиция, а и най-важното е отборът да те приеме като техен водач. Когато излезеш пред тях и кажеш:

„Хайде да излезем и да победим", трябва да си убеден в това, което говориш - не можеш да бъдеш лидер, ако не демонстрираш силно желание за победа", завърши нападателят.