Отборът на Валенсия се завръщa в Шампионската лига! Селекцията на Нуно Еспирито Санто преживя истински кошмар при визитата си на Алмерия, но все пак постигна ценен успех с 3:2. Трите точки бяха напълно достатъчни, за да бъде елиминирана съпротивата на петия Севиля, който също имаше мераци за участие в най-комерсиалния клубен турнир.  Андалусци до последно се надяваха на чудо, след като надвиха Малага също с 3:2.

На „Естадио дел медитеранео" атмосферата бе взривоопасна. Алмерия играеше за задължителен успех, който щеше да остави момчетата на Серхи Бархуан в елита. Томас даде ранен аванс на „рохикобланкос" след гол в 9-ата минута. Валенсия обаче отговори подобаващо на удара с попадение на Отаменди. До края на полувремето, отборите си размениха по още едно попадение чрез Сориано и Фегули, оставяйки всичко за последните 45 минути от сезона.

В герой за Валенсия се превърна младата звезда-Пако Алкасер, който преодоля Рубен малко преди края. Голът бе посрещнат с бурна радост от треньорския щаб на „прилепите", които вече знаеха, че няма какво да ги спре по пътя им към Шампионската лига.

До края нервите бяха повече от излишни, а от това пострада Дани Парехо, който бе изгонен от рефера Ернандес Ернандес.

Севиля пък далеч по-лесно стигна до успеха си на „Ла Росаледа". Финалистът в Лига Европа набързо поведе с 0:3 след голове на Рейес, Банега и Видал. Развоят на мача на Валенсия обаче разсея сериозно андалусци, които допуснаха две късни попадения дело на Хави Гера, които в крайна сметка не се оказаха решаващи за техния успех.

В двубой лишен от всякаква интрига за гостите, бронзовите медалисти от Атлетико се разходиха на „Лос Карменес" в Гранада, правейки скучно 0:0 с домакините от едноименния град.

АЛМЕРИЯ-ВАЛЕНСИЯ 2:3

1:0 Томас Пиня (9'), 1:1 Отаменди  (28'), 2:1 Сориано (37'), 2:2 Фегули (45'), 2:3 Алкасер (80')

МАЛАГА-СЕВИЛЯ 2:3

0:1 Рейес (52'), 0:2 Банега (55'), 0:3 Видал (62'), 1:3 Гера (67'), 2:3 Гера (89')

ГРАНАДА-АТЛЕТИКО (МАДРИД) 0:0