Черно море най-после записа първата си победа за този сезон. Под ръководството на новия си треньор Ни8кола Спасов, варненци бяха безапелационни срещу Локомотив (Пд) и спечелиха с 3:0 на „Тича".

„Моряците" започнаха мача много по-мотивирано и от самото начало се хвърлиха в атаки. Котев имаше нелош шанс да се разпише след статично положение, но Здравко Илиев изби малко пред голлинията. Малко по-късни и Живко Петков също можеше да се разпише, отклонявайки удар на Райков.

Вече течаха последните секунди преди почивката, когато домакините успяха да излязат напред в резултата. Райков центрира от корнер и качи топката на главата на Божилов, който не сбърка и вдигна феновете по трибуните на крака.

В 56-ата мин. „моряците" удвоиха. Венков напредна отдясно и центрира в пеналта. Топката прехвърли двама играчи на домакините, за да стигне до Симеон Райков. Той я овладя спокойно и с точен удар от наказателното поле покачи на 2:0.

Няколко минути по-късно отново Райков бе в прегръдките на своите съотборници. Този път крилото се разписа от фаул, но вина за попадението има и вратарят Господинов, който не реагира добре и позволи на тупналата топка да го изненада.

Този гол окончателно пречупи гостите, които де факто спряха да играят. В 70-ата мин. Райков дори можеше да направи хеттрик, след като премина и вратаря Господинов, но притичал защитник успя да избие топката. До края мачът просто се доиграваше, за което спомогна и силният дъжд, съпроводил последните десетина минути от двубоя.

ЧЕРНО МОРЕ - ЛОКОМОТИВ ПД 3:0 (СТАТИСТИКА И КОМЕНТАР)