Лично за мен ще е успех един мечтан финал. Аз много време чакам да изиграя един финал с националния отбор, но реално конкуренцията е убийствена", сподели либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров на днешната срещна с медиите.

В петък шампионатът на Стария континент, който ще се проведе в България и Италия, започва, като в първия си мач националите ще се изправят срещу Германия.

"Силно се надявам залата да бъде пълна, защото е друга емоцията. Със сигурност феновете ще ни помогнат много в този тежък мач, който ще бъде, да не казваме решаващ за изхода на цялото Европейско първенство, но една много голяма стъпка, която би ни отворила вратите към полуфиналите. Нормално е факторът домакин да повдига напрежението, защото има големи очаквания, както от вас, така и от феновете, федерация. Аз смятам, че всички ние чакахме много този момент, да играем Европейското първенство вкъщи, защото този отбор няма да има повече честта да играе вкъщи на подобен форум. Заради това се надявам да покажем най-доброто от себе си и ако може да направим нещо голямо, а голямо значи медал, без значение какъв цвят", коментира Салпаров.

"Лично за мен ще е успех един мечтан финал. Аз много време чакам да изиграя един финал с националния отбор. Ще бъда много радостен от тоя факт, но реално трябва да кажем, че конкуренцията е убийствена, няма какво да си говорим. Аз смятам, че имаме шансовете и всичко става", каза още той.