Селекционерът Ивайло Петев ще опита да реализира идеите си в евроквалификацията с Италия с цели петима футболисти от Лудогорец в стартовия състав. Той смята да заложи като титуляри на Владо Стоянов, Йордан Минев, Георги Терзиев, Светослав Дяков и Михаил Александров.

Това не е изненадващо с оглед на факта, че специалистът иска да наложи стил, близък до този, изповядван от разградчани по време на неговия период начело на тима. Очаква се Йордан Минев да действа в ролята на ляв краен защитник, а отдясно да е Иван Бандаловски. Този ход на Петев е повлиян от факта, че Петър Занев е бил повален от вирус. Отново на десния фланг на полузащитата ще бъде Станислав Манолев, а на другия най-вероятно ще започне Михаил Александров. Вариант за позицията е и Александър Тонев.

В центъра на терена Петев не смята да пипа двойката, налагана по времето на Любослав Пенев, и ще пусне Дяков и Гаджев. Малко пред тях пък ще е Георги Миланов. Най-голямата изненада, която селекционерът готви, е свързана с централния нападател. На върха се очаква в ролята на фалшива деветка да е Ивелин Попов. Все пак има малка възможност сред единайсетте да се появи Божинов. При това положение Попов ще мине вляво, а Тонев и Александров ще са резерви.

В същото време селекционерът на Италия Антонио Конте се очаква да заложи на Антонели и Сориано в стартовия състав, като двамата ще заменят контузените Паскуал и Маркизио. В атака по всяка вероятност ще си партнират Дзадза и Имобиле.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

БЪЛГАРИЯ: Стоянов, Бандаловски, Бодуров, Терзиев, Й. Минев, Дяков, Гаджев, Манолев, Миланов, Александров, Попов

ИТАЛИЯ: Буфон, Киелини, Бонучи, Бардзали, Антонели, Бертолачи, Кандрева, Верати, Дармиан, Имобиле, Дзадза

Стадион: "Васил Левски", София

Начало: 21:45 часа

Съдия: Дамир Скомина (Словения).