Oтборът на Милан се класира за ¼-финал в турнира за Купата на Италия, след като победи с класическото 3:0 втородивизионния Реджина. Двубоят на „Сан Сиро" се игра при непрестанен снеговалеж, а „росонерите" бяха в изцяло резервен състав.

С дебютен гол с екипа на Милан се отличи 17-годишният М'Байе Ниенг, който се разписа в 81-ата минута. Останалите два гола за домакините вкараха Йепес и Пацини. Първи минути от началото на сезона за „росонерите" изигра Съли Мунтари, който през седмицата поднови тренировки след близо 5-месечно отсъствие.

Благодарение на победата Милан се класира за ¼-финал в турнира, където ще се изправи срещу шампиона на Италия Ювентус. Двубоят ще бъде на 9-и януари 2013-а година в Торино. Любопитното е, че двата отбора играха на полуфинал в турнира миналия сезон, когато крайният успех отиде на страната на „бианконерите".

Двубоят на „Сан Сиро" започна с очакван натиск на Милан, но поне в първите минути домакините трудно стигаха до голови ситуации. Първата така дойде след точно четвърт час игра и се откри пред Пацини, който излязъл на стрелкова позиция шутира в тялото на плонжиралия страж на гостите.

Възпитаниците на старши-треньора Давиде Диониджи отговориха десетина минути по-късно с опасно центриране, след което топката влезе във вратата на Абиати. Попадението обаче бе правилно отменено заради засада.

В 27-ата минута отново вратарят на Реджина влезе в светлината на прожекторите, след като спаси нов сигурен гол, този път след удар с глава на Марио Йепес. До края на първата част „росонерите" създадоха още едно добро положение, пропиляно от Пацини.

Още в началото на второто полувреме Милан успя да открие резултата чрез Марио Йепес. Колумбийският защитник засече с глава центриране на Емануелсон и не остави шанс на Факин - 1:0.

В следващите 20-25 минути вратарят на Реджина направи чудеса от храброст и спаси поне 4-5 гола. Точна на спора на „Сан Сиро" сложи влезлият като резерва М'Байе Нианг. 17-годишният нападател, който дойде в Милан през лятото от тима на Каен, се разписа след отличен пробив и пас на Емануелсон - 2:0.

В 81-ата минута и Джампаоло Пацини вкара, оформяйки класическото 3:0. Бившият таран на Интер се разписа с удар от 9-10 метра, вкарвайки 7-ия си гол от началото на сезона.

МИЛАН - РЕДЖИНА 3:0

1:0 Йепес (51')

2:0 Нианг (79')

3:0 Пацини (81')

МИЛАН, 4-3-3: Абиати, Абате, Сапата, Йепес (84' Ачерби), Антонини, Фламини, Страсер (77' Мунтари), Емануелсон, Къркич, Пацини, Робиньо (54' Нианг)

РЕДЖИНА, 3-5-2: Факин, Фреди, Ели, Бергамели (83' Ди Бари), Д'Алесандров, Рицо, Кастиля, Бомбаги, Рицато, Фишналер (74' Хетемай), Кампанячи (65' Барила)

Главен съдия: Джампаоло Калварезе.