Лудогорец постигна комфортен аванс преди втората среща от полуфиналната фаза от Купата на България срещу Локо (Пд).

„Орлите" победиха „смърфовете" с 2:0 в Разград и по този начин станаха безспорни фаворити преди реванша след седмица на „Лаута".

Срещата бе доста трудна и за двата тима, които играха предпазливо под проливния дъжд над Североизточния град.

Въпреки победата, домакините имат поводи за тревоги. Първата е, че защитникът на тима Георги Терзиев получи травма и бе сменен принудително и все още не е ясно състоянието му. Другият повод за притеснение е, че талисманът на тима - орелът Фортуна отново се загуби, излитайки от стадиона. Като е известно, скъпата придобивка на домакините полетя на свобода и преди мача с Литекс, но бързо бе върната в базата на тима от своя дресьор.

Срещата започна равностойно. В началните минути Кайсара подаде отлично на Платини, но той стреля много неточно от точката на дузпата. В 32-ата минута старши треньорът на домакините Стойчо Стоев бе принуден да направи смяна след като контузия получи Георги Терзиев, а на негово място се появи Александър Александров.

Минута преди края на първото полувреме Луму получи топката, напредна  в наказателното поле и със страхотен шут по диагонала с левия крак не остави никакви шансове на Кирил Акалски.В 52-ата минута Лудогорец имаше шанс да удвои след като Луму изведе Безяк, който сам срещу вратаря, стреля в него.

В 64-ата минута Ангел Йошев фаулира Безяк в наказателното поле и Ристосков отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Христо Златински, който с лек удар матира Акалски за 2:0.

Пет минути по-късно „орлите" останаха с човек по-малко след като влезлият като смяна Александър Александров получи втори жълт картон.

В последните минути на мача дъждът се усили, а сериозните положения пред двете врати намаляха и така двата тима завършиха при резултат 2:0.

ЛУДОГОРЕЦ- ЛОКО ПД!